Zomaar een paar mappen

Schouder aan schouder, zo stonden wij op een plank. Onder en boven ons stonden onze broeders net zo opgesteld. Wachtend opdat iemand ons nodig zou hebben. Zo stonden wij hier jaar in jaar uit. Naast onze kast stonden andere kasten net zo in het gelid, gevuld met evenzoveel broeders. Niets zou ons kunnen gebeuren, we waren op van alles voorbereid. Maar…. Het wachten begon wel wat lang te duren. Het licht ging steeds minder vaak aan, stof dwarrelde op ons neer. Maar we bleven wachten en we verzaakten niet.

Toen op een dag ging het licht aan. De deuren werden opengegooid. Verraste geluiden klonken. Onze meester was het niet, het was iemand anders. Een nieuwe meester, we zouden hem gaan dienen met ons leven. Maar wat deed die grijze kar daar. Zouden we op reis gaan? Bruut werden we één voor één uit de kast gerukt. Onze inhoud werd in de grijze container gegooid en wij stoere mappen werden zonder scrupules op een bult gegooid. Het werd ons duidelijk dat we de kast nooit meer zouden zien, maar bovenal dat we elkaar niet weer zouden zien. We waren gereduceerd tot nutteloze mappen, onze inhoud verspreid over meerdere grijze containers.

Maar we waren er toch helemaal klaar voor? Sommige van mijn broeders stonden er nota bene ook al bijna tien jaar klaar voor. Waren we dan helemaal niets meer waard? Het laatste wat we hoorden was die chagrijn van de overkant die zich afvroeg hoe de afdelingsmappen er van onze meesters wel niet uit moesten zien. Dat wij als boodschap moesten dienen om onze meesters te vertellen dat ze best eens mochten opruimen. En zo toverden wij een laatste glimlach tevoorschijn; we hadden dan toch nog iets weten te betekenen aan het eind van ons latijn. Hoe klein dan ook.

Advertenties

Over rmakker

Bedrijfskundige ICT-er, getrouwd, twee kinderen, ICT Manager met diverse professionele interesses zoals: Big Data, Security, Integraties, Management, Mensen
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s